Omgeving
Jachthaven ‘Welgelegen’ is een beschutte jachthaven in het noordoosten van Oegstgeest. Dit gedeelte wordt vanwege de bosrijke, groene omgeving ook wel het groene hart genoemd. Oegstgeest ligt in de top van Zuid-Holland, maar is ook goed te bereiken vanuit Noord-Holland.

Waar kan ik naartoe varen?
Vanuit jachthaven ‘Welgelegen’ kunt u gemakkelijk met de boot varen op de meren rondom de Kagerplassen en het Braassemermeer. Ook vaart u binnen een paar minuten door de authentieke binnenstad van Leiden. Mocht u wat verder willen dan behoort Amsterdam ook tot de mogelijkheden. Ook staat de havenmeester altijd voor u klaar om u te helpen met het uitzoeken van een unieke vaarroute.

De Kagerzoom
In de omgeving van jachthaven ‘Welgelegen’ is van alles te beleven, zo is er voor in de zomer het recreatiegebied de Kagerzoom in Oegstgeest. De Kagerzoom bestaat uit drie delen waarin verschillende activiteiten te doen zijn. In de Broek- en Simontjespolder kunt u wandelen en fietsen en ook golfen. Op de plas ‘t Joppe kunt u terecht voor alle vormen van watersport en in de gebieden de Strengen en Tengnagel kunt u naar hartelust vissen.

Klinkenbergerplas
Ook kunt u in de zomer een bezoekje brengen aan de Klinkenbergerplas. De Klinkenbergerplas is een zwemgebied en op warme zomerdagen dus uiterst geschikt om lekker af te koelen

Landgoed Oud Poelgeest
Het landgoed van Oud-Poelgeest telt vijf monumenten: het kasteel, het koetshuis, de kapel, het boswachtershuis en de poort. Elk hebben een eigen geschiedenis en verhalen. Het landgoed is vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen er wandelen in het grote wandelpark, waar mooie oude bomen en prachtige flora en fauna te vinden zijn.

Leiden
Ten slotte is de stad Leiden vanaf jachthaven ‘Welgelegen’ goed te bereiken. In Leiden is een historische stad waar van alles te beleven is. Zo kan er in Leiden prima gewinkeld worden en is er een groot aantal musea, waaronder Corpus, Naturalis en het Academisch Historisch Museum. Tevens telt Leiden ruim 2800 monumenten. Van hofjes tot molens en van kerken tot stadspoorten. Eigenlijk is de binnenstad van Leiden een monumentaal centrum. Een wandeling langs de monumenten in de binnenstad van Leiden is dan ook zeker de moeite waard.

Kortom, er is van alles te doen in de omgeving van jachthaven ‘Welgelegen’. Alle reden dus om uw boot aan te leggen bij onze jachthaven.